Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012


Θυμάστε τη συζήτηση για την επιβολή νοσηλείων 3 ευρώ, που σχεδόν αμέσως αυξήθηκαν στα 5 ευρώ, για όσους προσέρχονταν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία;
Πλέον, όχι μόνο αποκαλύπτεται από το ίδιο το υπουργείο ότι σε πολλά νοσοκομεία το ποσό εισπράττονταν παρανόμως και για τις επισκέψεις στα Επείγοντα (!), αλλά και ότι θα πληρώσουμε 120.000 ευρώ για να μάθει το υπουργείο τη γνώμη των πολιτών για το 5ευρώ…

Το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του αναφέρει ότι, υπήρχαν πολλές ανώνυμες καταγγελίες, «σχετικά με περιστατικά ασθενών, οι οποίοι εάν και προσέρχονται για εξέταση σε εφημερία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), εντούτοις υποχρεώνονται να καταβάλουν τα εξέταστρα (5 €) κατά παράβαση της σχετικής Νομοθεσίας και παρά τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του ΥΥΚΑ». Φυσικά, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη διερεύνηση των καταγγελιών και την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας.
Μέχρι τώρα, στο νοσοκομείο Τρικάλων δεν αναφέρθηκε τέτοιο περιστατικό. Ισως και επειδή οι γιατροί μετείχαν στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ για τη μη καταβολή του, όπως έπραξαν κατά καιρούς και δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγειονομικών, με παραστάσεις στη διοίκηση και κλείσιμο των ταμείων. Όμως, τίθενται τα ερωτήματα: όσοι τα πλήρωσαν, θα τα πάρουν πίσω; Ποιοι θα «πληρώσουν» για τα ποσά που δόθηκαν;
Και 120.000
Παραλλήλως, το υπουργείο, προφανώς επιθυμώντας να βρει τρόπο να αυξήσει το ποσό στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ή απλώς να μάθει τι συμβαίνει με το εξέταστρο, με 120.000 ευρώ εντάσσει την πράξη "Αξιολόγηση των οικονομικών αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του εισπρακτικού μηχανισμού σε μονάδες της ΠΦΥ του ΕΣΥ και διαμόρφωση βελτιωτικών προτάσεων". Τι είναι αυτό;
- Έκθεση με καταγραφή των ΚΥ και των δημοσίων νοσοκομείων που υλοποιούν στην πράξη τον μηχανισμό είσπραξης εξετάστρων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας καθώς και περιγραφή των δυσκολιών εφαρμογής τους.
- Έκθεση με τα αποτελέσματα πανελλαδικής δειγματοληπτικής έρευνας όσον αφορά τη στάση των χρηστών αναφορικά με την πληρωμή των εξέταστρων.
- Έκθεση με την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων από τη λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού στις δημόσιες δομές της ΠΦΥ
- Τελική Έκθεση με διατύπωση συμπερασμάτων και προτάσεων βελτίωσης.
Με άλλα λόγια, αυτά τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (λογαριασμός έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών) θα ξοδευτούν για να απαντήσουν ότι το εξέταστρο είναι ένας ακόμη έμμεσος φόρος για υπηρεσίες που έχουμε πληρώσει ως φορολογούμενοι…

Διαβάστε περισσότερα...

Μια από τα ίδια για τους κτηνοτρόφους



Αναφέρει το δελτίο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: «Διάσκεψη για την Χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Γαλακτοπαραγωγική Αγελαδοτροφία», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 11.00, στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου (6ος όροφος).
Στη διάσκεψη που πραγματοποιείται

με πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Αστερίου Ροντούλη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Οργανώσεων των Κτηνοτρόφων που εκτρέφουν αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, των βιομηχανιών γάλακτος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ.
Επειδή η χώρα μας είναι ελλειμματική στο αγελαδινό γάλα και η εγχώρια παραγωγή όχι μόνον δεν καλύπτει την ποσόστωση που διαθέτουμε αλλά και μειώνεται χρόνο με το χρόνο, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει ως συνέπεια τις υψηλές εκροές για την εισαγωγή αγελαδινού γάλακτος ενώ ταυτόχρονα είναι μία διαρκής απειλή για τη διατροφική ασφάλεια της χώρας.
Σκοπός της διάσκεψης είναι να διατυπώσουν οι αντιπρόσωποι των κτηνοτρόφων, των γαλακτοβιομηχανιών και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ τις θέσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου και τις προτάσεις τους όσον αφορά τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και τους τρόπους ή τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την αντιμετώπισή τους.
ΑΠΟΡΙΑ: Πόσες φορές τα έχουν πει αοι κτηνοτρόφοι τα αιτήματά τους; Πόσες φορές έχουν προσκληθεί σε ανούσιες συσκέψεις; Πόσες φορές τους χτύπησαν την πλάτη φιλικά, με το γνωστό στυλ "Εγώ θα σας τα λύσω όλα"; Τώρα θέλει να το παίξει φιλοαγρότης και ο Ροντούλης...
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις ΠΑΣΥ: όπως λέμε... εκλογές;



Τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ των από σήμερα κινητοποιήσεων που προανήγγειλε και προγραμμάτισε η ΠΑΣΥ, είναι απλά:
- Οι αγρότες χάνουν συνεχώς εισόδημα
- Αναπτυξιακή αγροτική πολιτική δεν υφίσταται
- Οι αγρότες αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων
- Οι αγρότες δέχονται «επίθεση» από άλλες τάξεις και κλάδους, αναφορικά με τις αποζημιώσεις ή τις παλιές εποχές των παχιών αγελάδων με τις επιδοτήσεις
- Οι εκλογές κάποια στιγμή θα διεξαχθούν

Το πλαίσιο αυτό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη πολιτική που βιώνει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, οδήγησε την ΠΑΣΥ στην απόφαση να «ζυμώσει» και να προπαγανδίσει κινητοποιήσεις από τη, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.
Πολιτικό πλαίσιο, όπως περιγράφηκε από τον πρόεδρο της «Ανοιξης» στο Μεγαλοχώρι την περασμένη Παρασκευή (προπαγανδίζοντας τις κιννοποιήσεις), «οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, τα ακριβά αγροεφόδια, η ακρίβεια γενικότερα, τα απανωτά χαράτσια στον ΕΛΓΑ, στη ΔΕΗ, οι αυξήσεις στο ρεύμα (οικιακό & αγροτικό), το χαράτσι στις γεωτρήσεις, στην υγεία, οι αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ κ.α., καθιστούν αφόρητη τη ζωή στο χωριό, οδηγούν στη βίαια και ταχύτατη καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, σε επιχειρηματίες και καπιταλιστές του αγροτικού τομέα. Αυτή την πολιτική έρχεται να υπηρετήσει ο νέος νόμος περί συνεταιρισμών που είτε Αγροτικός Συνεταιρισμός είναι είτε Ανώνυμες Αγροτικές Συμπράξεις τους επιχειρηματίες –καπιταλιστές θα εξυπηρετήσει».
Φυσικά, εν όψει και εκλογών, οι κινητοποιήσεις θα «μετρήσουν» και συνολικότερα για το ΚΚΕ, το οποίο οργανώνει τις δυνάμεις του και τις ανά εργασιακούς χώρους μετωπικές του συνδικαλιστικές συζεύξεις. Για τον λόγο αυτό, οι κινητοποιήσεις δεν είναι σίγουρο ποια μαζικότητα θα έχουν. Είναι σίγουρο, όμως, ότι θα ξαναφέρουν στο φως τα ξεχασμένα προβλήματα των αγροτών, έστω κι αυτοί λοιδωρηθούν (από λίγους, πλέον, βάσει της οικονομικής κατάστασης).
Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής
• Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί Πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Λάρισα. Διεκδικούμε την απόσυρση του νόμου και το χαράτσι στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ. Διεκδικούμε ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών.
• Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί έξω από την ΔΕΗ Τρικάλων με το ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τις λαϊκές επιτροπές αγώνα ενάντια στα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ και τις νέες μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού και οικιακού ρεύματος.
• Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, Παντρικαλινό συλλαλητήριο με τρακτέρ & αγροτικά μηχανήματα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
Διαβάστε περισσότερα...

Διπλή αντίδραση στη ΔΕΗ Τρικάλων


Από δύο πλευρές θα τα «ακούσει» η ΔΕΗ στα Τρίκαλα αυτή τη βδομάδα. Σήμερα 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι και μεθαύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί, τρικαλινοί θα επιδώσουν εξώδικα, καταθέτοντας παραλλήλως τους πληρωμένους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς το χαράτσι ακινήτων.

Η πρώτη δράση γίνεται από την επιτροπή που συστάθηκε για το συγκεκριμένο θέμα στον Δήμο Τρικκαίων και την «Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια». Η δεύτερη, από τις μετωπικές οργανώσεις του ΚΚΕ, με μπροστάρισσα την ΠΑΣΥ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, μαζί με ΠΑΜΕ, ΜΑΣ σπουδαστών κ.α.
Ουσιαστικά, η έκφραση αυτής της αντίδρασης είναι το αποκορύφωμα σειράς ενεργειών που προηγήθηκαν για το χαράτσι ακινήτων, το οποίο χιλιάδες συμπολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να εκφράζεται εις διπλούν, αλλά σαφώς είναι μια σαφής ένδειξη της κινητοποίησης πολιτών για θέματα που άμεσα πλήττουν την τσέπη τους.
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου για τη σημερινή πρωτοβουλία, των περίπου 450 συγκεντρωθέντων απλήρωτων λογαριασμών: «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και απαραίτητη προϋπόθεση διαβίωσης, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και εκβιασμού, για την είσπραξη φόρων.
Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ είναι Δημόσια Επιχείρηση, που φτιάχτηκε με το υστέρημα του Έλληνα πολίτη, για να υπηρετεί τις ανάγκες τις κοινωνίας.
Σήμερα που το 1/3 της κοινωνίας μας, ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχιας, σήμερα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο, έχουμε ιερό χρέος να βρεθούμε στο πλευρό των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Να αντισταθούμε στην κοινωνία της φτώχιας της εξαθλίωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Το πρωτοφανές σε μαζικότητα, οργάνωση και αποφασιστικότητα κίνημα ενάντια στο παράνομο, άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι για τα ακίνητα, θα ακυρώσει κάθε απόπειρα διακοπής ρεύματος σε σπίτια πολιτών που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το πληρώσουν».
Από την πλευρά των οργανώσεων του ΚΚΕ, επισημαίνεται: «Είναι πιο φανερό από κάθε άλλη φορά , ότι απέναντι στην επιχείρηση μαζικών διακοπών που ετοιμάζεται να ξεκινήσει η ΔΕΗ , αποφασιστική απάντηση μπορεί και πρέπει να δοθεί μόνο μέσα από το οργανωμένο κίνημα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, με ενίσχυση της αλληλεγγύης , επαγρύπνηση ,ετοιμότητα και προετοιμασία.
Κανείς δεν είναι μόνος του ,κανείς να μη μείνει μόνος. Όλοι γι όλους και όλοι για έναν!
Εάν αυτή τη στιγμή στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μπορούν να αποτρέψουν τη διακοπή ρεύματος. Δε φοβόμαστε! Είμαστε αποφασισμένοι, γιατί αν αυτή τη στιγμή δεν τσακίσουμε αυτό το χαράτσι θα έρθουν κι άλλα πολύ χειρότερα». Μάλιστα σημειώνεται ότι θα γίνει και επί τόπου συγκέντρωση λογαριασμών χωρίς το χαράτσι, ενώ πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παρόμοια δράση. Και, μπορεί ορισμένοι να θέσουν ζήτημα ενότητας, αλλά, εν προκειμένω, το διπλό «χτύπημα» στη ΔΕΗ και, κυρίως, στο συγκεκριμένο μέτρο, είναι, ίσως σημαντικότερο.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ομορφάντρα μουοουουουου!!!!


Tι θα έχει το 2012 μέσα? Την μάνα του και τον πατέρα του θα έχει μέσα μεγάλε!! Δεη, Οτε, Ευδαπ, Χαράτσια, Κεφαλικούς φόρους, Τεκμήρια, Ασφάλειες, Πράσινα τέλη....άν έχεις λεφτά!!! Σε κόβω να μην έχεις...

Ομορφάαααααντρα μουυυυυ... ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ... θα σου βάλω και βαζελίνη να γλιστράει...!!!!
Αντε, και καλή χρονιά
Διαβάστε περισσότερα...