Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Προσοχή, θα σκιστεί το καλσόν

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να... αυξήσει "την πίεση στους μεγαλοοφειλέτες με κατάθεση των ονομάτων τους στη Βουλή". Αυτό γράφει το "Εθνος", παρουσιάζοντας την κίνηση ως τρομερά πιεστική, καλή, αποφασιστική κ.λπ. Είναι προφανές ότι οι μεγαλοοφειλέτες, όχι μόνο θα φοβηθούν και θα σπεύσουν στις Εφορίες να πληρώσουν τα χρέη, αλλά θα δώσουν και κάτι παραπάνω ως ένδειξη μεταμέλειας και στήριξης στον απλό λαό, που δοκιμάζεται. Διβάστε το δημοσίευμα παρακάτω, για να... φοβηθείτε κι εσείς που χρωστάτε μία κλήση:


Στους βουλευτές αύριο οι λίστες των μεγαλοοφειλετών και όσων «έβγαλαν έξω» κεφάλαια
Η κυβέρνηση αυξάνει την πίεση στους μεγαλοοφειλέτες με κατάθεση των ονομάτων τους στη Βουλή.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα καταθέσει τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών αλλά και όσων έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό ενώ δεν είχαν αντίστοιχα δηλωμένα εισοδήματα.
Ο υπουργός Οικονομίας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι θα παραδώσει τρεις διαφορετικές λίστες στο Σώμα τις επόμενες ημέρες:
- τα ονόματα όσων που χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, την Τρίτη
- τα ονόματα όσων που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο, τις επόμενες ημέρες
- τα ονόματα όσων κατέθεσαν το 2009 σε τράπεζες του εξωτερικού κεφάλαια άνω των 150.000 ευρώ χωρίς αυτά να δικαιολογούνται από το εισόδημά τους
Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες θέλουν στην λίστα αυτή να περιλαμβάνονται ονόματα υπαλλήλων και στελεχών του ΥΠΟΙΚ.
Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής συνεχίζεται από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και για κοινωνικούς λόγους, πέραν της ενίσχυσης των εσόδων του προϋπολογισμού.
Οπως ανακοίνωσε ο κ.Βενιζέλος, δημιουργείται λογαριασμός "κοινωνικής εξισορρόπησης", στον οποίο θα εισρέουν κεφάλαια από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Στόχος του ταμείου θα είναι η κάλυψη πληγών που έχει προκαλέσει στους πιο αδύναμους το σκληρό δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου