Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Lidl Τρικάλων: Καταγγελία για απόλυση λόγω συμμετοχής σε απεργία

Καταγγέλλουμε στους Ιδιωτικούς υπάλληλους και σε ολόκληρη την εργατική τάξη των Τρικάλων, την τρομοκρατική απόλυση ενός εργάτη απ` τη Γερμανική LIDL. Πριν λίγες μέρες στις αποθήκες του LIDL στην πόλη των Τρικάλων, κοντά στο Μεγαλοχώρι, απολύθηκε χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο ο εργαζόμενος Π.Σ. Στο συγκεκριμένο «γερμανικό κάτεργο» ασκείται συνεχώς πιεστικός έλεγχος στους εργαζόμενους και πίεση όσον αφορά τις υπερωρίες και γενικότερα εντατικοποίηση στις συνθήκες εργασίας. {δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι εκεί είναι από 22 έως 30 χρονών}.
Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος αφού του ζητήθηκε να δουλέψει υπερωρίες, την παραμονή της 2μερης πανελλαδικής απεργίας που κηρύχτηκε στις 28-29 Ιουνίου από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκε, ενημερώνοντας τους εργοδότες του πως αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας συγκεκριμένα με τη μέση του, πράγμα που οι εργοδότες του ήδη γνώριζαν. Τις ημέρες της απεργίας άσκησε το νόμιμο δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα σε κάθε εργαζόμενο, το δικαίωμα της συμμετοχής στην απεργία. Αυτός ήταν ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο απολύθηκε. Αρνήθηκε να σκύψει το κεφάλι στην εργοδοσία, αρνήθηκε να δεχθεί την εντατικοποίηση της εργασίας που χιλιάδες εργαζόμενοι άδικα δέχονται και επιπλέον απείργησε.
Η πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με την απελευθέρωση των απολύσεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την προνομιακή μεταχείριση των καπιταλιστών έναντι των εργατών, απελευθερώνει πλήρως την ασυδοσία της εργοδοσίας η οποία αισθάνεται παντοδύναμη και κάνει ότι θέλει.
Η τρομοκρατική αυτή απόλυση δεν πρέπει να περάσει όπως, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ και πρέπει να ανατραπεί ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Τρόικας και το ΔΝΤ. Η εργατική τάξη των Τρικάλων, σύσσωμη πρέπει να καταδικάσει αυτό το γεγονός και τους Γερμανούς ιδιοκτήτες που ευθύνονται για την απόλυση και την εντατικοποίηση της εργασίας..
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ να παλέψουμε να ανακληθεί η απόλυση και να σταματήσει το καθεστώς τρομοκρατίας.
Εμπρός στον αγώνα για Σωματεία ΤΑΞΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ με σκοπό τη διαφύλαξη και διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων, για σωματεία φρούρια πάλης και συναδελφικής αλληλεγγύης ενάντια στους καπιταλιστές..
Το Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL, το Εργατικό Κέντρο Νομού Τρικάλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων και η ΓΣΕΕ, αλλά και η εργατική τάξη των Τρικάλων, πρέπει να ρίξουν όλες τις δυνάμεις τους για να αρθεί η παράνομη και τρομοκρατική απόλυση.
Απ την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σ αυτή την κατεύθυνση και ήδη το μέλος της Διοίκησης που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιό μας, ζήτησε τη σύγκλιση του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για κοινό μέτωπο αγώνα με στόχο την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου