Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Απόψεις για τα γεγονότα

Στο Ράδιο Πρωινός μίλησαν για τα γεγονότα στα ΤV 10, όσοι έχουν σχέση με κόμματα. Συγκεκριμένα, μίλησαν οι, Σωτ Τσουκαρέλης (τέως, πλέον, γραμματέας, της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, Αχ. Μανούρας και ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΝ, Γ. Σίμος. Είπαν πολλά και ενδιαφέροντα, ο καθένας από τη σκοπιά του, φυσικά. Διαβάστε, για να βγάλετε κάποιο συμπέρασμα:
Σωτήρης Τσουκαρέλης, γραμματέας νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τρικάλων
«Βλέπετε ποιοί είναι τα πρόσωπα της ημέρας. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν και λένε τα ίδια τόσο καιρό και είναι οι μοναδικοί που έχουν το δικαίωνα να βγαίνουν να μιλάνε και να λένε ότι θέλουν. Προπηλακίστηκε, απειλήθηκε λέει η κα Μερεντίτη, ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θέλει λέει. Δεν είναι δημοκρατία να μπορεί να βγαίνει ο κάθε βουλευτής συνεχώς στα κανάλια και να λέει τα δικά του, να διαστρεβλώνει την αλήθεια και ο ελληνικός λαός να μην μπορεί να μιλήσει ποτέ. Η βουλευτής ερωτήθηκε, απάντησε και η απάντησή της θεωρείται αληθής. Ρωτήθηκε η κα Μερεντίτη εάν εκεί ήταν και ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και είπε ότι έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό. Όταν ήμουν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά, δεν παραιτήθηκα σκόπιμα. Εάν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να με διαγράψει, θα με διέγραφε. Η κα Μερεντίτη όμως έδωσε εντολές στον κ. Μανούρα να μην με ξανακαλέσει. Ο κ. Μανούρας με τη σειρά του πήρε την απόφαση – δημοκρατικά πάντα – να μην ξανακαλέσει τον γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στα όργανα που έπρεπε να τον καλέσει. Με διάγραψε μόνος του, αυτός και η κα Μερεντίτη, διότι δεν τους αρέσουν αυτά που λέω. Θυμάστε είχα πει τότε, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει κτήμα κάποιων ανθρώπων και αυτοί οι άνθρωποι και τα οικονομικά συμφέροντα αυτό προσπαθούν να κάνουν. Έχουν κάνει κατάληψη σε ένα κόμμα εξουσίας και προωθούν μέσω αυτού τα συμφέροντά τους. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ότι θέλουν. Νομίζουν ότι είναι οι δικτάτορες της δικής μας ζωής. Δεν είναι έτσι. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν αυτό το πράγμα. Είναι όλα τα κόμματα, είναι όλο το πολιτικό σύστημα που δεν σέβεται κανέναν.
........
Δεν θα ήθελα να μιλήσω με τον κ. Μανούρα. Ο κ. Μανούρας εκτελεί τις εντολές αυτών που τον έβαλαν εκεί που τον έβαλαν. Υπάλληλος είναι ο κ. Μανούρας της κας Μερεντίτη. Και η Μερεντίτη είναι υπάλληλος άλλων, των συμφερόντων που την έβγαλαν. Ξέρουμε πως βγαίνουν όλα τα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι. Εκμεταλλευόμενοι ένα πελατειακό κράτος, υπηρετώντας μια αντίληψη αντιδημοκρατική, μια αντιδημοκρατική στάση. Μας αναγκάζουν όλους εμάς που θέλουμε να επιβιώσουμε, να χτυπάμε την πόρτα των βουλευτικών γραφείων για να κάνουν αυτοί τη διαχείριση της κατάστασης. Μέχρι πρόσφατα στα Τρίκαλα, για να πας σε ένα σούπερ μάρκετ, έπρεπε να περάσεις από βουλευτικό γραφείο. Αυτό είναι όλο το σύστημα. Το ξέρουμε, το ξέρει κάθε έλληνας πολίτης. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγαίνουν και να μιλάνε για δημοκρατία, ισονομία και να νομίζουν ότι ξυπνάνε το πρωί και βλέπουν τη δημοκρατία στον καθρέφτη τους; Πότε ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός. Στις εκλογές ρωτηθήκαμε όλοι μας και ψηφίσαμε για άλλα πράγματα και άλλους λόγους».
Αχιλλέας Μανούρας, γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Τρικάλων
«Εγώ ευτυχώς είμαι 30 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας. Με ξέρουν αρκετά καλά οι συγχωριανοί μου, μεγάλο μέρος των Τρικαλινών και καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ είμαι περήφανος γενικώς για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου που προσπαθούμε να επιβιώσουμε όπως οι περισσότεροι Έλληνες, χωρίς να βολευτούμε κάπου και χωρίς να αξιοποιήσουμε ποτέ την όποια θέση είχα κατά καιρούς. Παλιότερα ως αντινομάρχης, ως νομαρχιακός σύμβουλος, τώρα ως γραμματέας. Δεν έχω πάρει ποτέ επιδότηση από το ελληνικό δημόσιο. Κατά τη γνώμη μου όμως είναι λάθος να προσωποποιούμαι την συζήτηση. Όποιος θέλει να καταγγείλει, να λέει ότι εγώ ξέρω ότι ο Αχιλλέας Μανούρας, πήγε στον τάδε δήμο ενώ έπρεπε να πάει άλλος, πήγε στην τάδε δημόσια υπηρεσία χωρίς διαφανείς διαδικασίες. Όταν υπήρχε το θέμα της ΑΓΡΟΓΗΣ βγήκαμε και είπαμε ότι η διαδικασία με την οποία προσλήφθηκαν εκείνοι οι συμπολίτες μας που δεν έφταιγαν, δεν ήταν αξιοκρατική και αντικειμενική. Αν υπάρχει σήμερα έστω και μια περίπτωση στο νομό, θα ήταν πολύ χρήσιμο να αναφερθεί, όχι το όνομα του πολίτη που ευνοήθηκε, αλλά η διαδικασία ή οποιοσδήποτε διαχειρίζεται το δημόσιο κράτος. Θα ήταν χρήσιμο να καταγγελθεί συγκεκριμένα. Νομίζω ότι αυτό που απασχολεί όλους μας είναι τα δύσκολα οικονομικά προβλήματα που βιώνουμε και τα κοινωνικά που απορρέουν από αυτά».
Γιάννης Σίμος, γραμματέας Ν.Ε. Συνασπισμού Τρικάλων
«Εμείς καταλάβαμε τη δύναμη που έχει ο λαός και είδαμε μια πράξη του δράματος που παίχθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα, με την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού, με τους τόνους χημικών, δακρυγόνων που έριξαν, ληγμένων από το 1997 για να αδειάσουν τις αποθήκες και να φέρουν καινούργια. Για να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό κράτος με το παρακράτος. Βγήκε όλος ο ελληνικός λαός στους δρόμους από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, που ξεπουλάνε την Ελλάδα, που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, που στερούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Και προσπαθούνε όλο αυτό που γίνεται, την αγανάκτηση των πολιτών, να την ρίξουνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο να συναντηθεί με την Αριστερά. Ίσως να φοβούνται την νεολαία, ένα νέο κίνημα που πάει να αναπτυχθεί, που πάει να ανατρέψει τα δεδομένα που ισχύουν στην Ελλάδα από το 1974 μέχρι σήμερα. Να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσαν και που οδηγούν όλο και σε μεγαλύτερο κατήφορο την χώρα. Θα πρέπει να δούμε ότι η Αριστερά διαχρονικά ήταν εναντίον της βίας. Δεν αγωνίστηκε ποτέ ούτε με κουκούλες, αγωνίζεται πάντα με καθαρό πρόσωπο και εκφράζει τις απόψεις της με όση δύναμη διαθέτει. Δεν νομίζω ότι οι Αριστεροί δέρνουν κανέναν. Κατηγορούμαστε για συγκεκριμένους λόγους. Το σύστημα αυτή τη στιγμή δεν φοβάται ούτε τον Σαμαρά ούτε τον Καρατζαφέρη που είναι το δεξί χέρι της κυβέρνησης. Η μόνη δύναμη που φοβάται είναι η Αριστερά. Και αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν. Να αποτρέψουν να συναντηθεί το πλήθος του κόσμου που βγήκε στις πλατείες όλης της χώρας με την Αριστερά.
………
Εμείς προσπαθούμε να στρατεύσουμε όσο περισσότερους γίνεται στις γραμμές. Κατά κάποιο τρόπο η κα Γάτσιου είναι αποστασιοποιημένη. Στο ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν δεν έχουμε κάρτα μέλους. Δεν είναι κόμμα ενιαίο, με μέλη κλπ. Είναι ένα συμμαχικό σχήμα το οποίο μπορούν να πλαισιώσουν διάφοροι άνθρωποι. Δεν είναι όμως η κα Μερεντίτη εκεί πέρα ήταν και ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Γιατί έτυχε πριν 10 μέρες να είμαστε σε μια εκπομπή που τον παρουσίασε σαν γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Και είπε τότε επί λέξει «δεν ξέρω εάν είμαι ακόμα μέλος γιατί δεν ψήφισα ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου