Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Περί του καλοκαιριού και των συνηθειών του

Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι είναι μοναδική ευκαιρία να επιδεικνύονται οι νέες προσθήκες βατ σε ηχεία αυτοκινήτων, που συνήθως είναι περασμένης τεχνολογίας (τα αυτοκίνητα) αλλά έχει αποκτήσει μια ευμεγέθη εξάτμιση ή ένα απλό «χταπόδι». Ετσι, σπάνε τα νεύρα μας με δύο τρόπους: και με τη μουσική, που συνήθως είναι άθλια, και με την εξάτμιση, που θόρυβο κάνει έτσι κι αλλιώς
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι είναι η μοναδική ευκαιρία να επιδείξει κανείς το κάμπριο που αγόρασε και το οποίο συνδυάζει τις δύο παραπάνω ιδιότητες. Αν, δε, σταθμεύει έξωθεν καταστημάτων με ξανθιές υπάρξεις, τόσο το καλύτερο – για τον οδηγό.
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι είναι η μοναδική περίοδος κατά την οποία είμαστε ξύπνιοι περισσότερες ώρες και βλέπουμε όσους νεαρούς οδηγούν πολύ μικρά μηχανάκια με δυσανάλογα τεράστιο θόρυβο από την κομμένη εξάτμιση.
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι είναι μια περίοδος κατά την οποία η επίδειξη πλούτου συνδυάζεται με τη φροντίδα των δρόμων και την καθαριότητα. Δεκάδες συνάνθρωποί μας πλένουν τον δρόμο, σκέφτονται την καθαριότητα και, ταυτοχρόνως, πλένουν τα πόδια τους σε κοινή θέα. Δεν έχει σημασία η υγρασία και η αύξηση της θερμοκρασίας που ακολουθούν. Είναι μια παράπλευρη απώλεια
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι όλοι έχουν άποψη για κάθε νησί της χώρας, για κάθε παραλία του, για κάθε φαγητό στην κάθε της ταβέρνα, αλλά δυστυχώς δεν θυμούνται – να, εδώ το είχαν – το όνομα της συζύγου του ταβερνιάρη, που μαγειρεύει τόσο ωραία τη φάβα
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι όλοι θυμούνται όσους φίλους τους έχουν σπίτι στο βουνό ή στη θάλασσα και τους τιμούν με απανωτά τηλεφωνήματα από τα μέσα Ιουνίου και μετά.
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι όλα ανεξαιρέτως τα καρπούζια που διακινούνται και πωλούνται σε όλα τα πλάτη και μήκη της Ελλάδας, είναι από τα Τρίκαλα.
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι είναι η μοναδική περίοδος κατά την οποία επιδιώκουμε να γίνουμε μαύροι, προκειμένου τον χειμώνα να είμαστε συνηθισμένοι στις δουλειές μας.
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι είναι μια ωραία περίοδος για να θυμηθεί κανείς τι έκανε πέρυσι το καλοκαίρι.
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι
, διότι ανακαλύπτουμε ότι ένα απλό μηχάνημα, όπως το κλιματιστικό, είναι ικανό να μας κάνει να επιλέξουμε πού θα βρεθούμε με τους φίλους μας.
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι όλοι οι άντρες ξέρουν τα πάντα για κάθε ποδοσφαιριστή ή καλαθοσφαιριστή που παίζει στην κάθε μεγάλη διοργάνωση που ξέρει η τηλεόραση. Οι δε γυναίκες, μαθαίνουν επίσης
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι γνωρίζουμε όλα τα ευγενή κοκτέιλ από την Καραϊβική. Και μάλιστα, ξέρουμε και πώς παρασκευάζονται, ενώ ο μπάρμαν, όχι.
Μ’ αρέσει το καλοκαίρι,
διότι ακολουθεί ο χειμώνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου