Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Διπλή αντίδραση στη ΔΕΗ Τρικάλων


Από δύο πλευρές θα τα «ακούσει» η ΔΕΗ στα Τρίκαλα αυτή τη βδομάδα. Σήμερα 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι και μεθαύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί, τρικαλινοί θα επιδώσουν εξώδικα, καταθέτοντας παραλλήλως τους πληρωμένους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς το χαράτσι ακινήτων.

Η πρώτη δράση γίνεται από την επιτροπή που συστάθηκε για το συγκεκριμένο θέμα στον Δήμο Τρικκαίων και την «Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια». Η δεύτερη, από τις μετωπικές οργανώσεις του ΚΚΕ, με μπροστάρισσα την ΠΑΣΥ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, μαζί με ΠΑΜΕ, ΜΑΣ σπουδαστών κ.α.
Ουσιαστικά, η έκφραση αυτής της αντίδρασης είναι το αποκορύφωμα σειράς ενεργειών που προηγήθηκαν για το χαράτσι ακινήτων, το οποίο χιλιάδες συμπολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να εκφράζεται εις διπλούν, αλλά σαφώς είναι μια σαφής ένδειξη της κινητοποίησης πολιτών για θέματα που άμεσα πλήττουν την τσέπη τους.
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου για τη σημερινή πρωτοβουλία, των περίπου 450 συγκεντρωθέντων απλήρωτων λογαριασμών: «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και απαραίτητη προϋπόθεση διαβίωσης, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και εκβιασμού, για την είσπραξη φόρων.
Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ είναι Δημόσια Επιχείρηση, που φτιάχτηκε με το υστέρημα του Έλληνα πολίτη, για να υπηρετεί τις ανάγκες τις κοινωνίας.
Σήμερα που το 1/3 της κοινωνίας μας, ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχιας, σήμερα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο, έχουμε ιερό χρέος να βρεθούμε στο πλευρό των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Να αντισταθούμε στην κοινωνία της φτώχιας της εξαθλίωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Το πρωτοφανές σε μαζικότητα, οργάνωση και αποφασιστικότητα κίνημα ενάντια στο παράνομο, άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι για τα ακίνητα, θα ακυρώσει κάθε απόπειρα διακοπής ρεύματος σε σπίτια πολιτών που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το πληρώσουν».
Από την πλευρά των οργανώσεων του ΚΚΕ, επισημαίνεται: «Είναι πιο φανερό από κάθε άλλη φορά , ότι απέναντι στην επιχείρηση μαζικών διακοπών που ετοιμάζεται να ξεκινήσει η ΔΕΗ , αποφασιστική απάντηση μπορεί και πρέπει να δοθεί μόνο μέσα από το οργανωμένο κίνημα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, με ενίσχυση της αλληλεγγύης , επαγρύπνηση ,ετοιμότητα και προετοιμασία.
Κανείς δεν είναι μόνος του ,κανείς να μη μείνει μόνος. Όλοι γι όλους και όλοι για έναν!
Εάν αυτή τη στιγμή στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μπορούν να αποτρέψουν τη διακοπή ρεύματος. Δε φοβόμαστε! Είμαστε αποφασισμένοι, γιατί αν αυτή τη στιγμή δεν τσακίσουμε αυτό το χαράτσι θα έρθουν κι άλλα πολύ χειρότερα». Μάλιστα σημειώνεται ότι θα γίνει και επί τόπου συγκέντρωση λογαριασμών χωρίς το χαράτσι, ενώ πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παρόμοια δράση. Και, μπορεί ορισμένοι να θέσουν ζήτημα ενότητας, αλλά, εν προκειμένω, το διπλό «χτύπημα» στη ΔΕΗ και, κυρίως, στο συγκεκριμένο μέτρο, είναι, ίσως σημαντικότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου