Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

"Η αντεργατική στάση ορισμένων εκδοτών"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των συναδέλφων που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 23011.
Οι ελάχιστες εξαιρέσεις εφημερίδων που εκδόθηκαν μετά από την εκβιαστική πολιτική των εκδοτών τους, δεν ακυρώνει τον χαρακτήρα της κινητοποίησης.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕ καταγγέλλει την αντεργατική κίνηση των εκδοτών των εφημερίδων ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ της Καρδίτσας, ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Τρικάλων και ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ της Λαμίας που κυκλοφόρησαν την επομένη της δημοσιογραφικής απεργίας. Πρόκειται για απεργοσπαστικές εκδόσεις που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις του συνόλου των εργαζομένων της χώρας.
Οι συγκεκριμένοι εκδότες θα κριθούν από την τοπική κοινωνία. Η Ενωση Συντακτών, από την πλευρά της, θα ελέγξει πειθαρχικά τους δημοσιογράφους που εργάσθηκαν για την έκδοση των συγκεκριμένων φύλων και έγιναν μοχλοί της αντεργατικής συμπεριφοράς των συγκεκριμένων εκδοτών.
Η Διοίκηση
ΒΟΛΟΣ 1/12/2011
*ΣΗΜ.: Βέβαια, δεν αναφέρεται ότι η Ενωση επί χρόνια, ακόμη και μέλη του Δ.Σ. δεν τηρούσαν συμβάσεις ή ότι δεν γινόταν τίποτε ουσιαστικό για εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Εφτασε, όμως, ο κόμπος στο χτένι και να δούμε, πώς η νέα διοίκηση θα χειριστεί την απαξίωση των μελών σε αυτή, και, κυρίως, πώς θα τα πείσει για μαζικές ενωτικές δράσεις. Διότι επί χρόνια, επίσης, το Δ.Σ. επιχειρούσε να ασχοληθεί μόνο με τα οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου