Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενας ακόμη αριθμός

Η είδηση είναι πολύ "απλή", ολιγόλογη: Τραγικό τέλος βρήκε εργαζόμενος που τραυματίστηκε θανάσιμα (στις 26/2/13), όταν έπεσε από ύψος, κατά την εκτέλεση εργασίας αποξήλωσης μεταλλικής δοκού σε εγκαταστάσεις εταιρείας στο Κορωπί. Αυτοψία διενεργείται από κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΠΕ και τα αποτελέσματά της θα διαβιβασθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. (εδώ). Ε και; Ενας ακόμη νεκρός εργάτης. Ενας ακόμη άνθρωπος νεκρός. Μια ακόμη τραγική ιστορία, από αυτές που ούτε καν μας αγγίζουν. Δεν έχουμε απλώς συνηθίσει το τέρας. Το προσπερνάμε κιόλας. Ζούμε μαζί του και, σε λίγο, θα του δίνουμε και πασατέμπο. θα του φερόμαστε σαν το κατοικίδιό μας.
Μια ζωή ακόμη... Ενας άνθρωπος, αγνώστων στοιχείων, ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης. Ενας αριθμός που
θα προστεθεί σε άλλους αριθμούς στο τέλος του έτους από το ΣΕΠΕ. Μια απλή, ούτε καν μονόστηλη είδηση (η φωτογραφία είναι μεγαλύτερη από την είδηση).
Σκεφτείτε λίγο τις πιθανές προτεραίες και υστεραίες καταστάσεις αυτής της είδησης.
- Για να εργάζεται, πάει να πει ότι είχε τη "διορατικότητα" να δεχθεί μείωση μισθού ή/και εκ περιτροπής εργασία
- Για να εργάζεται σε τέτοια δουλειά, προφανώς δεν ήταν "υψηλού" μορφωτικού επιπέδου (αν και στις μέρες μας, δεν αποκλείεται)
- Αν ήταν παντρεμένος και με παιδί, τα δεινά τώρα αρχίζουν: σοκ, κλάμα, πένθος, άγχος, εφιάλτες, αγωνία... θέλετε κι άλλα; Χώρια το τρέξιμο με τα έγγραφα, με τη σύνταξη, με τα πιστοποιητικά θανάτου, με πιθανή απόσειση ευθυνών από την εταιρία... Χώρια την πιθανή συγκάλυψη, αφού ελάχιστοι θα μπορέσουν να διαπιστώσουν, αν και πόσα μέτρα προστασίας υπήρχαν, αν υπήρχε δυνατότητα να ληφθούν μέτρα, αν, αν, αν...
- Αν δεν ήταν παντρεμένος, αλλά απλώς σε σχέση, η κοπέλα του θα κλαίει βουβά
- Αν δεν είχε καν σχέση (πού να βρει, με τέτοια αφραγκία;), το άγχος χάθηκε με τον ίδιο
Κι όλα αυτά, επειδή βρισκόταν σε μια δουλειά, επειδή εργαζόταν από κάποιο ύψος.
Φευ! Η Ρεάλ κέρδισε την Μπάρτσα, εξάλλου. Εχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου