Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Κυρίτση για τη βρισιά

Τη δική του εκδοχή για τα όσα διεμείφθησαν την περασμένη Παρασκευή στη σύσκεψη στη ΔΕΚΑ Τρικάλων, για το "Βοήθεια στο σπίτι", δίνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής απάντησε με αναφορά σε σημείο που δεν πιάνει ο ήλιος... απαντώντας σε ερώτηση ενός παρευρισκόμενου. Πάντως, η δήλωση έχει κάνει ον γύρο του διαδικτύου και για πολλούς, δείχνει ένα μη-ήθος για τον βουλευτή, ο οποίος λοιδωρήθηκε για τα σενάρια που έγραφε για δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Νομίζω ότι αυτό είναι άσχετο (αν και ο καθένας δεν είναι άσχετος με τον εαυτό του) καθώς εδώ αναφερόμαστε σε ενα μείζον πολιτικό θέμα και σε μαι συμπεριφορά που είθισται να μη συνάδει με τον ρόλο του βουλευτή. Επομένως, το βασικό ερώτημα είναι ο καθωσπρεπισμός και η ηθική, ως έννοιες: Υποστηρίζει κάποιος τον υπάρχοντα κώδικα συμπεριφοράς;
Αν ναι, μέμφεται τον βουλευτή εκ δεξιών, οπότε λειτουργεί στη διατήρηση αυτού του κώδικα. Αν όχι, ας μείνει στην ουσία των όσων είπε ή δεν είπε ο βουλευτής και στα όσα έκανε ή δεν έκανε για το καυτό θέμα. Αν θεωρήσουμε ότι έπραξε κακώς, ας τον σταυρώσουμε. Αλλά, με ποια κριτήρια αποφασίζουμε; Με αυτά που δεν θέλουμε να υπάρχουν; Και, τι είναι ηθική σήμερα; Η βρισιά ή η κατάσταση που βιώνουμε;

Η δήλωση

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Κυρίτση, είναι η εξής:
Δήλωση του βουλευτή Τρικάλων της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργου Κυρίτση για όσα διαδραματίστηκαν σε σύσκεψη στα γραφεία της Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2013
«Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, παρευρέθην σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Κοινωφελούς Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων, σχετικά με την λειτουργία του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.
Η σύσκεψη διήρκησε περίπου δύο ώρες, έγινε παρουσία των εργαζομένων και οδήγησε σε συμφωνία αναφορικά με την ανάγκη συνέχισης τέτοιων προγραμμάτων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ένας πολίτης, ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ –ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ- έμπαινε στο χώρο, λοιδορούσε και αποχωρούσε μέχρι να εισέλθει εκ νέου, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παριστάμενων. Προς το τέλος, ο συγκεκριμένος πολίτης θέλησε να μου απευθύνει ερώτηση. Με αυτήν, δεν είχε στόχο να προάγει τη συζήτηση, αλλά να την αποπροσανατολίσει για τους δικούς του λόγους, με αποτέλεσμα να χάσω την ψυχραιμία μου.
Αν στόχος του επί δύο ώρες που δεν απαντούσα στις προκλήσεις του, ήταν να χάσω την υπομονή μου, δεν είμαι ευτυχής, αλλά δυστυχώς το κατόρθωσε. Όμως, όποιος απομονώσει αυτό το ενάμιση λεπτό, χάνει την ουσία της όλης συζήτησης και αποκτά μια στρεβλή εικόνα των όσων έγιναν.
Είναι βέβαια ευτυχές για μένα ότι πέραν του απομονωμένου, υπάρχει και το πλήρες βίντεο της σύσκεψης που για όποιον έχει την υπομονή, μπορεί να το παρακολουθήσει».
Ολόκληρο το βίντεο με τα όσα διαδραμτίστηκαν στη σύσκεψη, εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου