Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δεύτερη απόλυση στο ΙΚΤΕΟ ΣΙΟΚΑΡ στα Τρίκαλα



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε σε όλον τον τρικαλινό λαό, στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους νέους, στα μικρομεσαία και φτωχά λαϊκά στρώματα, τη δεύτερη παράνομη απόλυση εργαζόμενου από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ SIOKAR. Tο τελευταίο διάστημα η εργοδοσία στο ιδιωτικό KTEO SIOKAR προχώρησε στην επιβολή καθεστώτος εκ περιτροπής εργασίας μονομερώς, χωρίς να τηρεί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο, έτσι ώστε να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στην συγκεκριμένη επιχείρηση καθώς και για ασφάλιση για 4ωρη εργασία, αν και οι εργαζόμενοι δουλεύουν 8 με 9 ώρες την ημέρα.


Οι εργαζόμενοι διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπειά τους, κινήθηκαν νομικά για την παράνομη κίνηση από την πλευρά της εργοδοσίας και επίσης απευθύνθηκαν στο σωματείο μας του οποίου είναι μέλη, για περαιτέρω στήριξη. Αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου, ο εργοδότης για καθαρά εκδικητικούς και τρομοκρατικούς λόγους προχώρησε στην απόλυση ενός εργαζόμενου και απείλησε πως ’’θα τους τελειώσει όλους έναν-έναν’’. Έτσι και κάνει τώρα, εντελώς αυθαίρετα, περνώντας στη δεύτερη απόλυση ενός συναδέλφου μας. Η στήριξη από το Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων είναι αμέριστη, γι’ αυτό και προχωρήσαμε μέχρι στιγμής σε 2 στάσεις εργασίας παρά τον εκφοβισμό του εργοδότη ο οποίος κάλεσε και τις 2 φορές την αστυνομία.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων καλεί την εργατική τάξη των Τρικάλων να καταδικάσει τις απολύσεις και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που γίνονται μέχρι να αρθούν αυτές πίσω. Η εργατική τάξη μπορεί μέσα από τα Σωματεία της να διεκδικήσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της ενάντια στην κυβέρνηση, στο μνημόνιο, στο κεφάλαιο, στα σχέδια ΕΕ, ΔΝΤ, Τρόικας.
ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤ. ΥΠΑΛ/ΛΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΝΟΕΜΒΡΗΣ ’11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου