Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία ΟΤΟΕ κατά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

Με μια προκλητική ενέργεια η Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων της, αγνοώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις, το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας επιχειρώντας να χρησιμοποιήσει την δικαιοσύνη για την επίτευξη των στόχων των εργοδοτών που είναι η κατάργηση όλων των συμβάσεων και την αντικατάστασή τους με ατομικές.


Με μια απαράδεκτη πρωτοβουλία σε χρόνο πλιτικά ύποπτο πριν από λίγες μέρες, αποφάσισε να επαναφέρει μια «παγωμένη και ξεχασμένη» αγωγή ακυρότητας Διαιτητικής Απόφασης του ΟΜΕΔ στον οποίο προσέφυγε η Ο.Τ.Ο.Ε το 2008, μετά την άρνηση των Εργοδοτικών Οργανώσεων Σ.Ε.Β., Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) και Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (Ε.Σ.Τ.Ε.), προκειμένου να προσέλθουν σε διάλογο για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Κι ενώ η συγκεκριμένη Διαιτητική Απόφαση υποχρεώνει και την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας να την εφαρμόσει, η Διοίκηση της Τράπεζας αρνείται ακόμη και σήμερα την εφαρμογή της, παρά την επιβολή προστίμου που έχει επιβληθεί από την οικεία Επιθεώρηση Εργασίας σε βάρος της Τράπεζας αλλά και την άσκηση ποινικής δίωξης ...που έχει ασκηθεί εναντίον του Προέδρου της κ. Λάππα για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.
Η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί πρόσθετο προβληματισμό για τις επιδιώξεις της, αφού η συγκεκριμένη Τράπεζα είναι η μόνη από όσες είχαν στραφεί το 2008 κατά του Ο.ΜΕ.Δ. και του Προέδρου του, της Ο.Τ.Ο.Ε, του Μεσολαβητή και του Διαιτητή που εξέδωσε την Δ.Α., ενώ οι υπόλοιπες Τράπεζες έχουν αποδεχτεί την εφαρμογή της. Γίνεται, δε, εν μέσω βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, την οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει ως ευκαιρία για να αφαιρέσει δικαιώματα των εργαζομένων.. Αντί η Διοίκηση της Τράπεζας και ο Πρόεδρος της να σεβαστεί τους θεσμούς και τους κανόνες του Συντάγματος, τον Νόμων και της Δημοκρατίας και να προχωρήσει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους για την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας, επέλεξε να συγκρουστεί μαζί τους.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές και ξεκάθαρο, πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε περαιτέρω συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων, ούτε να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για τα ενδεχόμενα διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διοίκηση της Τράπεζας.
Οι συνεχιζόμενες και λυσσαλέες επιθέσεις των εργοδοτών και των εργοδοτικών τους οργανώσεων (ΣΕΒ-ΕΕΤ-ΕΣΤΕ) θα αντιμετωπιστούν δυναμικά όχι μόνο από τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, αλλά από το σύνολο των εργαζομένων στις Τράπεζες, γιατί η υπεράσπιση του θεσμού των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων είναι υπόθεση όλων μας.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΤΟΕ
*Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, που έγινε στις 10/11. Περισότερα προσεχώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου