Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Διόδια από αύριο στο Μαλακάσι


Με μια λιτή ανακοίνωση, η "Εγνατία οδός Α.Ε." ανακοίνωσε τη λειτουργία, από αύριο, 18 Νοεμβρίου 2011, σταθμών διοδίων στο Μαλακάι Καλαμπάκας. Πρόκειται για διόδια που θα λειτουργού για τους τρικαλινούς και Θεσσαλούς που θέλουν να μεταβαίνουν σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα. Αλλά και για όσους θα ήθελαν να επισκέπτονται π.χ. τα Μετέωρα και μετά να ξανοίγονται στο Ιόνιο. Γενικά, η επιβολή διοδίων δεν έχει αντιμετωπιστεί στον νομό, παρά μόνο σε φραστικό επίπεδο, από τους "Δεν πληρώνω". Δεν έχει γίνει τίποτε, δεν έχει κινηθεί κανείς αρμόδιος φορέας εναντίον τους. Μέχρι τώρα, όλοι παρακολουθούσαν τις μη πληρωμές, ως κάτι που γίνεται έξω, μακριά από τον νομό.

Δεν έχει αναληφθεί καμία ουσιαστική πρωτοβουλία, ούτε για τις πιθανές τοποθετήσεις διοδίων εντός του νομού ελέω Ε-65 (αν και φαίνεται ότι το τμήμα Τρίκαλα - Καλαμπάκα θα περικοπτεί, αφού δεν φτάνουν τα λεφτά για τις κατασκευαστικές). Η ουσία είναι ότι, πλέον, όσοι μέσω Τρικάλων είχαν μια διέξοδο στη δυτική Ελλάδα δωρεάν, τη χάνουν. Ούτε για τσίπουρο και κλαρίνα δεν θα μπορούμε να πάμε χχωρίς να πληρώνουμε στα Γιάννενα. Βεβαίως, υπάρχει εναλλακτική: η παλι΄ςο δρόμος της Κατάρας. Ωσάν καταραμένοι...
Το αντίτιμο των διοδίων είναι 2,0 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία, και 7,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου