Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Είδες η ΔΕΗ, οι κυβερνήσεις,οι εργατοπατέρες, τα συμφέροντα;

Ως γνωστόν, αποκαλύφθηκε ότι διάφορες κυβερνήσεις έδιναν χρήματα στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για να εξασφαλίσουν στήριξη ή/και σιωπή. Τα περισσότερα τα έπαιρναν διάφοροι συνδικαλισταράδες, από αυτούς που αφθονούν στο εγχώριο σύστημα καπήλευσης αγώνων. Εδιναν και ορισμένα άλλα σε ψιλοπαροχές, για να είναι όλοι ευαχαριστημένοι. Φυσικά, η σκληρή ΓΕΝΟΠ ανταπάντησε, κατηγορώντας γα διάφορες λαμογιές τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Παραθέτουμε αλήθειες και πραγματικότητες για το όλο σύστημα:
1. ΔΕΗ
Σαφής κολοσσός της ενέργειας στη χώρα, με χιλιάδες εργζόμενους και εκατομμύρια κέρδη (αν και επί ΝΔ, έτρεχε μόνη της καιέβγαινε δεύτερη). "Λογικό" λοιπόν, να είναι φιλέτο προς ιδιωτικοποίηση.
2. Κυβερνήσεις
Καθε μία προσπαθούσε να βρει "κοινωνικούς συμμάχους", μέσω αθρόων προσλήψεων, αδιαφανών τα προηγούμενα χρόνια, μέσω παροχών και αυξημένων μισθών.
3. Συνδικαλιστές
Απαξίωσαν το συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα μέσω "αξιοποίησης" του 1264 και της δύναμης των απεργιών, προς όφελος καρεκλών και άλλων... ευεργετημάτων. Μερικοί τους χαρακτηρίζουν πέμπτη φάλαγγα, άλλοι μια πραγματικότητα του συστήματος.
4. Ιδιώτες "επενδυτές"
Θέλουν εναγωνίως το πακέτο της ΔΕΗ. Επίσης, τον λιγνίτη. Συμμαχούν με τις κυβερνήσεις
5. Λιγνίτης
Το πιο ενεργοβόρο καύσιμο για την παραγωγή... ενέργειας. Το υεπρασπίζεται με σθένος η... ΓΕΝΟΠ, με πρόσχημα τις θέσεις εργασίας
6. Εργάτες ΔΕΗ
Συνήθως αμέτοχοι, απολάμβαναν όμως παροχές, διώχνοντας όσους είχαν άλλη φωνή
7. Απεργίες
Σύνηθες μέσο πίεσης από συνδικαλιστές (βλέπε παρααπάνω). Οι εργάτες (βλέπε παραπάνω) παραμένουν ως εργαλείο, δυστυχώς, αφού ο εκμαυλισμός συνειδήσεων είναι γενικότερα μια ταυτοχρόνως εύκολη και πολύπλοκη υπόθεση.
8. Συμπτώσεις
Ενα πόρισμα εκδίδεται 48 ώρες μετά την ανακοίνωση περί πραγματοποίησης σκληρών απεργιών
9. Λαός
Σκασίλα τους για τον λαό *Αν έχετε κουράγιο, διαβάστε όλο το πόρισμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου