Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Είπε ο γάιδαρος...

Βρε τι γίνεται στον κόσμο! Με επίσημη καταγγελία που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Microsoft κατηγορεί τη Google ότι προσπαθεί να καταπνίξει τον ανταγωνισμό στις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης και στην αγορά online διαφήμισης. Η καταγγελία θα ενταχθεί τώρα στην αντιμονοπωλιακή έρευνα που έχει ήδη ανοίξει κατά της Google η Ευρωπαϊκή Ένωση! Η έρευνα για ενδεχόμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από τη Google ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από ανάλογες καταγγελίες που είχαν καταθέσει αρκετές μικρότερες εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι η Google «θάβει» εσκεμμένα τους δικτυακούς τόπους τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Μια από τις εταιρείες αυτές, το διαδικτυακό κατάστημα Ciao, είναι θυγατρική εταιρεία της Microsoft. Και η ίδια η Microsoft ρίχνει τώρα το βάρος της στην ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή έρευνα. Η καταγγελία της «εστιάζεται σε ένα σύνολο ενεργειών στις οποίες προέβη η Google, προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία της στην αγορά διαδικτυακών αναζητήσεων και διαφημίσεων, ζημιώνοντας έτσι τους Ευρωπαίους καταναλωτές» δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. Συγκεκριμένα, η Google κατηγορείται ότι:
Εμποδίζει
την πρόσβαση του Bing και άλλων μηχανών αναζήτησης στο δικτυακό τόπο YouTube (ο οποίος ανήκει στη Google) και στο περιεχόμενο του Google Books.
Δημιουργεί
εμπόδια στην προβολή βίντεο από το YouTube στα κινητά τηλέφωνα Windows Phone, ενώ αντίθετα τη διευκολύνει στα κινητά Android και Apple.
Εμποδίζει
τους δικτυακούς τόπους από το να χρησιμοποιούν κουτιά αναζήτησης που συνεργάζονται με ανταγωνιστικές μηχανές.
Δεν επιτρέπει
στους πελάτες της διαφημιστικής πλατφόρμας της να αξιοποιούν τα δεδομένα των χρηστών σε άλλες, ανταγωνιστικές διαφημιστικές πλατφόρμες. «Αντιλαμβανόμαστε ότι η Google πρέπει να συνεχίσει να απολαμβάνει της ελευθερίας για καινοτομία. Δεν θα πρέπει όμως να της επιτρέπεται να εμποδίζει άλλους να καινοτομούν και να προσφέρουν ανταγωνιστικές εναλλακτικές λύσεις» δήλωσε ο Σμιθ της Microsoft. Η Google είναι σήμερα κυρίαρχη στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης και η μηχανή της έχει μερίδιο 90% στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Microsoft, πάντως, έχει καταδικαστεί και η ίδια για μονοπωλιακές πρακτικές, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν συνολικό ύψος 1,68 δισ. ευρώ. *Μετά από όλα αυτά, πρέπει όλοι μαζί να αναφωνήσουμε: "ζήτω η Microsoft, που επιτίθεται στα μονοπώλια"! Εκτός κι αν προτιμάτε το "Google και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου