Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Απόφαση σοκ για τον ΑΟΤ

Στον γελοίο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι να ασχολείται κανένας σοβαρά. Γίνεται στην κυριολεξία του.... Κουτρούλη ο γάμος και φάνηκε ξεκάθαρα αυτό με την απόφαση που έχει να κάνει με την αδειοδότηση του ΑΟ Τρίκαλα. Η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν έδωσε πιστοποιητικό στον ΑΟ Τρίκαλα, όπως και στον ΟΦΗ. Και για τους Κρητικούς δεν αποτελεί έκπληξη, αφού χρωστά πολλά χρήματα για τον ΑΟΤ το θέμα μυρίζει σκάνδαλο. Όχι επειδή το... κόκκινο άναψε για οφειλές που έχουν να κάνουν όταν η ομάδα ήταν ΤΑΠ, αλλά με το μαγείρεμα να μην έχει δικαίωμα ο ΑΟΤ στην έφεση. Αυτό είναι πραγματικά φοβερό. Διότι σε πρώτο βαθμό η επιτροπή έδωσε άδεια στην τρικαλινή ΠΑΕ, στην συνέχεια την κάλεσε σε δεύτερο βαθμό και επί της ουσίας την αφήνει χωρίς το δικαίωμα της έντασης! Απίστευτο και σίγουρα αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο σε χώρες όπου δεν λειτουργούν οι νόμοι. Μάλιστα η απόφαση για τον ΑΟΤ από την πλευρά της ΕΠΟ αναφέρει: Δέχεται ομόφωνα τυπικά και κατ΄ ουσίαν κατά πλειοψηφία την κρινόμενη έφεση της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης και της ΠΑΕ Τρίκαλα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι καταδικάζει τα Τρίκαλα χωρίς να δώσει το δικαίωμα να κάνει έφεση, κάτι που είχαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Τώρα θα πρέπει οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ να δουν να η ομάδα έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε έφεση, δηλαδή να κάνει ότι έκαναν οι υπόλοιπες ομάδες όταν το πρωτοβάθμιο όργανο δεν τους έδωσε την άδεια. Η ιστορία είναι απλή. Ο ΑΟΤ δεν μπαίνει στα πλέι οφ διότι ο δικηγόρος Λάκης Σημαιοφορίδης και κάποιοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο ΤΑΠ Τρίκαλα επί εποχή Παππά ποντάρουν σε νόμους που εφαρμόζουν κάποιοι όπως τους αρέσει.
Πήραν την άδεια Δόξα Δράμας και Πανθρακικός
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της Football League, με τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα να μην παίρνουν την άδεια. Αντίθετα, Πανθρακικός και Δόξα Δράμας πήραν την άδεια και θα συμμετέχουν στα play off, μαζί με Λεβαδειακό και Βέροια. Από αυτές τις τέσσερις ομάδες κατά πάσα πιθανότητα μόνο μία θα έχει το δικαίωμα ανόδου στην Super League, αφού μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ηρακλή, όλα δείχνουν ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα παραμείνει στην «μεγάλη» κατηγορία. Στις περιπτώσεις του ΟΦΗ και των Τρικάλων μειοψήφησε 2-1 ο πρόεδρος της επιτροπής Γυφτάκης, ενώ Δόξα Δράμας και Πανθρακικός πήραν ομόφωνα την άδεια συμμετοχής. Το σκεπτικό της Επιτροπής Αδειοδότησης για τη μη χορήγηση άδειας στον ΟΦΗ συνοψίζεται στους εξής λόγους:
1) Ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ έχει διαπιστώσει ότι η εταιρεία έχει αδυναμία συνέχισης των δραστηριοτήτων της.
2) Αναφέρεται στο σκεπτικό ότι ακόμα και σήμερα γνωρίζουν οι πάντες ακόμα και από δημοσιεύματα ότι υπάρχουν οφειλές και ο ΟΦΗ προσπαθεί να τις διακανονίσει και όχι να τις πληρώσει.
3) Υπάρχει σωρεία εκπρόθεσμων οφειλών και περίεργων στοιχείων, όπως π.χ. ο ποδοσφαιριστής Σφακιανάκης έχει καταγγείλει από τον Απρίλιο ότι δεν έχει καν διακανονίσει τις οφειλές του ο ΟΦΗ προς αυτόν, εντούτοις ο κρητικός σύλλογος έχει προσκομίσει χαρτί με διακανονισμό.
4) Δεν έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως έπρεπε.
Τα Τρίκαλα, από την πλευρά τους, «κουβαλούν» οφειλές από τον καιρό που ήταν ΤΑΠ στην Γ’ Εθνική. Αυτά τα χρέη μεταφέρθηκαν στην ΠΑΕ αλλά η ΠΑΕ δεν τα αναγνωρίζει. Σημειώνεται ότι η άρνηση της αδειοδότησης αφορά την δυνατότητα των ομάδων να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα. Στην Football League μπορούν τόσο ο ΟΦΗ όσο και τα Τρίκαλα να συμμετέχουν κανονικά.
Πώς διαμορφώνονται τώρα τα πλέι οφ
Μετά το σοκ του ΑΟΤ, αλλά και την απώλεια του ΟΦΗ από τα πλέι οφ υπάρχουν νέα δεδομένα. Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 3η και την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή ο ΟΦΗ και ο ΑΟΤ δεν θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ ανόδου στην Σούπερ Λίγκα. Την μία θέση (αν τελικά μείνει όπως όλα δείχνουν ο Αστέρας Τρίπολης) θα διεκδικήσουν Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Πανθρακικός και Βέροια. Οι ομάδες ξεκινούν με την εξής βαθμολογία: Λεβαδειακός 4, Δόξα Δράμας 2, Πανθρακικός 1, Βέροια 0. Με άλλα λόγια, πλέι οφ παρωδία!
Ερωτήματα για την “πολιτική” Πλεξίδα
Μπορεί η απόφαση της ΕΠΟ να είναι πραγματικά εξοργιστική, αλλά εδώ υπάρχουν ερωτήματα και για το πως χειρίστηκε την υπόθεση ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα Βαγγέλης Πλεξίδας. Μπορεί οι αμαρτίες Παππά να ακολούθησαν την ΠΑΕ – αυτό ίσως να μοιάζει ανεξήγητο από την στιγμή που η ομάδα είχε υποβιβαστεί στην Δ' Εθνική – αλλά ήδη υπήρχαν δικαστικές διαμάχες. Αυτό λοιπόν θα έπρεπε να βάλει τον Πλεξίδα σε υποψίες και να φροντίσει να βρει την χρυσή τομή με τον δικηγόρο των ποδοσφαιριστών Σημαιοφορίδη και όχι να φτάσει τα πράγματα στα άκρα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που πολλοί ήταν αυτοί που καραδοκούσαν για να κάνουν κακό στον ΑΟΤ, γνωστή η κόντρα με τον Κομπότη τον μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού. Είναι λοιπόν φανερό ότι σε μια καθοριστική στιγμή για την ομάδα ο μεγαλομέτοχος δεν είδε την... φάκα και έπεσε μέσα. Αλλά ο ΑΟ Τρίκαλα, μια ομάδα που ήταν από τις πρώτες φέτος στα εισιτήρια τι φταίει;
Θα πάει στο διαιτητικό δικαστήριο η ΠΑΕ
Όσο για την επόμενη μέρα; Ακόμη είναι νωρίς για να εκτιμήσει κάποιος. Ο Βαγγέλης Πλεξίδας μίλησε για «μαγείρεμα» ενώ τόνισε πως ο ΑΟΤ θα προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο, αυτό δήλωσε στο goaltrikala.gr. «Η πρώτη απόφαση δικαίωσε τα Τρίκαλα. Απέρριψε την έφεση της ΕΠΟ άρα δικαίωσε τα Τρίκαλα. Μετά το τηλέφωνο του δικού μας νομικού η απόφαση άλλαξε. Μέχρι και εκεί δεν ξέρανε τι γράφανε. Το «μαγείρεμα» με λίγα λόγια δεν ήταν σωστό. Αφού άλλαξε η απόφαση τα Τρίκαλα δεν πήρανε άδεια και από 2-1 κατά της εφέσεως μετά το τηλεφώνημα έγινε 2-1 υπέρ της εφέσεως. Αυτό αποδεικνύει τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε από δω και πέρα. Αυτό καταστρέφει το ποδόσφαιρο αφού η ίδια η ΕΠΟ αναιρεί τον κανονισμό αδειοδότησης. Αύριο το πρωί θα δούμε το σκεπτικό και θα πάμε στο διαιτητικό. Τουλάχιστον εκεί ελπίζουμε να συναντήσουμε δικαστές και όχι την ΕΠΟ. Ανθρώπους που θα δικάσουν ένα θέμα χωρίς παρενοχλήσεις υπάλληλων». *Από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου