Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Εντάξεις Βρεφονηπιακών Σταθμών σε Λάρισα -Τρίκαλα

Η Α.Δ. Θεσσαλίας - Στ. ΕΛλάδας ανακοίνωσε ότι "Νέες υποδομές φροντίδας παιδιών, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, θα αποκτήσουν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας οι νομοί Λάρισας και Τρικάλων. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εντάσσοντας στον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013 τα παρακάτω έργα:
- «Κατασκευή παιδικού σταθμού Δ.Δ. Βασιλικής»
προϋπολογισμού 571.257,74 ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή του δημοτικού παιδικού σταθμού Βασιλικής, σε οικόπεδο μέσα στο οποίο βρίσκεται και το νηπιαγωγείο, εντός του οικισμού, ιδιοκτησίας του Δήμου Βασιλικής και έκτασης 2.900 τ.μ. περίπου. Το κτίριο θα έχει συνολικό εμβαδόν 305 τ.μ. θα είναι ισόγειο, χωρίς υπόγειο, και θα περιλαμβάνει 2 αίθουσες νηπίων, τραπεζαρία, ιατρείο, γραφεία, κουζίνα, αποθήκη, WC και λεβητοστάσιο. Προβλέπεται επίσης και η προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές.
-« Βρεφονηπιακός σταθμός Νέας Πολιτείας»
προϋπολογισμού 611.158,05 ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην συνοικία της Νέας Πολιτείας Λάρισας. Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την ανέγερση του νέου σταθμού σε οικόπεδο επιφάνειας 1.205 τ.μ. που περικλείεται από τον πεζόδρομο Γεωργιάδη, την οδό Αγίας Λαύρας και ανώνυμης οδού. Το κτίριο θα αποτελείται από ισόγειο χώρο 450 τ.μ. που θα περιλαμβάνει αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, αίθουσα ύπνου βρεφών, χώρο παρασκευής γάλατος, αίθουσα μόνωσης, γραφείο διεύθυνσης, χώρο προσωπικού, κουζίνα, αποθήκη τροφίμων και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής τόσο για τα νήπια όσο και για το προσωπικό. Στο ισόγειο θα υπάρχει επίσης και χώρος υγιεινής ατόμων με αναπηρία. Στο υπόγειο θα βρίσκονται δύο αποθήκες, χώρος πλυντηρίου και ακαθάρτων, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο και αντλιοστάσιο. Στη μελέτη περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου με τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες φωτισμού, υδραυλικά, φυσικό αέριο, ηλεκτρικά, θέρμανση, κλιματισμό, οι διαμορφώσεις του αύλειου χώρου με πλακοστρώσεις, φυτεύσεις, φωτισμό, χώρο παιδικής χαράς, καθιστικά και υπαίθριο κιόσκι, η κατασκευή του πεζοδρόμου της κυρίας εισόδου και τέλος η κατασκευή του πεζοδρομίου κατά μήκος του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου