Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πλημμύρες στον Δήμο Μουζακίου

Ο Δήμος Μουζακίου γνωστοποίησε τα εξής: Οι ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον αγροτικό κόσμο του Δήμου Μουζακίου, που είδε τα χωράφια του να πλημμυρίζουν και τους μέχρι τώρα κόπους του να πάνε χαμένοι. Το ύψος της βροχής που έπεσε ήταν άνευ προηγουμένου και ενώ σχεδόν στο σύνολο των αγροκτημάτων είχε ολοκληρωθεί η σπορά, η ζημιές είναι πολύ μεγάλες, καθώς τα περισσότερα κτήματα γέμισα με νερά. Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Μουζακίου κινητοποιήθηκε άμεσα και ο προϊστάμενος κ. Λιάπας έκανε άμεσα αυτοψίες στα αγροκτήματα και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών Στο μεταξύ η αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης απέστειλε έγγραφο στον ΕΛΓΑ που του γνωστοποιεί τη ζημιά ζητώντας την άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών. Το έγγραφο προς τον ΕΛΓΑ είναι το παρακάτω:
ΘΕΜΑ: «Αποζημιώσεις πλημμυροπαθών καλλιεργητών»
Σας γνωρίζουμε ότι από την ισχυρή βροχόπτωση που είχαμε στις 27/5/11 και στις 29/5/11 πλημμύρισαν σχεδόν όλα τα κτήματα που βρίσκονται στα πεδινά του Δήμου μας και η καλλιέργεια βαμβακιού έχει υποστεί τεράστια καταστροφή που ξεπερνάει το 80%. Ειδικότερα τα κτήματα που βρίσκονται στα παρόχθια των κοινοτήτων Μαγουλίτσας, Μαγούλας, Κρανιάς, Παλαιοχωρίου, Αγναντερού και Ριζοβουνίου έχουν λιμνάσει λόγω της υπερχείλισης των ποταμών με αποτέλεσμα να έχουμε ολική καταστροφή στα σπαρτά βάμβακος. Εκτός αυτού, είναι αδύνατο να γίνει επανασπορά γρήγορα, καθότι πρέπει να περάσουν αρκετές μέρες για να στραγγίσουν τα χωράφια. Επίσης τα κτήματα που βρίσκονται στις κοινότητες Λαζαρίνα, Μαυρομμάτι, Γελάνθη, Φανάρι, Λοξάδα έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές διότι λόγω του όγκου και της έντασης της βροχής, χρειάζεται να γίνει επανασπορά του βαμβακιού. Σημειωτέον ότι στον Δήμο μας, λόγω των προηγούμενων κακών καιρικών συνθηκών η σπορά βαμβακιού καθυστέρησε πολύ και πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 15/5 έως 25/5. Για το λόγο αυτό ζητούμε να μεταβεί στο Δήμο μας κλιμάκιο εκτιμητών της υπηρεσίας σας για να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών στους καλλιεργητές βάμβακος, έτσι ώστε οι παραγωγοί μας να προβούν στις ανάλογες ενέργειες για την άμεση αποζημίωσή τους.
Με εντολή Δημάρχου H Αντιδήμαρχος Φανή Τσιρογιάννη
Ζημιές στη Λοξάδα
Στο μεταξύ μεγάλες ζημιές από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκαν και στο κέντρο της Λοξάδας, όπου τεράστια φερτά κούτσουρα έφραξαν τεχνικά και τα νερά πλημμύρισαν παρακείμενες εκτάσεις. Από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του χωριού κ. Μούτζιας σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Μηνίτσιο ήταν παρόντες και κινητοποιώντας τα μηχανήματα του Δήμου έδωσαν άμεσα λύσεις αποφράσσοντας τα τεχνικά που παρουσίασαν πρόβλημα. Τη Λοξάδα επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του χωριού κ. Μούτζια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου